Vacante de neuitat in Santorini

Vino in Grecia, si ai parte de cea mai frumoasa vacanta.

  • Raiul de pe pamant, o calatorie spre frumusete unica. Santorini este formata din 5 insule: Thira, cea turistica, Thirassia (in partea opusa), Nea Kameni, Palea Kameni (insule de lava vulcanica) si Aspronisi (nelocuita). Suprafata Thirei 73 kmp. Santorini este o insula minunata, fara prea multa vegetatie, tipic mediteraneana, intesata cu mii de turisti, o adevarata insula a indragostitilor, pe care o poti vizita foarte ieftin si repede, datorita celor doar 73 de km patrati. Este o insula care te poate surprinde la fiecare colt si iti poate oferi bucurii de ordinul celor mai intense, un loc in care iti poti delecta privirea nu doar cu un rasarit extraordinar ci si un apus superb, cel mai frumos din toate Europa. O insula extraordinara probabil datorita puritatii si trecerii ei de la constant la dinamic, de la simplu la complex.In Santorini natura picteaza pentru noi turistii, zi dupa zi, imagini de o infinita frumusete.

  • Rasaritul din Perivolos si Perissa Rasaritul este unul minunat din Perivolos si Perissa, avand in apropiere muntele care o desparte pe aceasta de Kamari. Garsonierele se afla langa plaja Perivolos, distanta in aproximatie pana la plaza este de 250 metri. In apropiere se afla Perissa unde poti gasi supermarketuri, restaurante, cafenele, distractie si viata de noapte. Cele mai mari plaje a insulei sunt: Monolithos, Kamari, Perissa, Perivolos, Vlichada, Eros, Plaja Rosie, Paradise Beach,Baxades, Vourvoulos, Kathari. In afara de plaje, sau poate in primul rand, cele mai cautate locatii sunt cele de pe coasta vestica, capitala Fira, satul Imerovigli si Oia in nord.

  • Santorini este o insula extraordinara care merita vazuta si vizitata macar o data in viata noastra Fira (Thira) este o asezare cu o multime de taverne, hoteluri, magazine, baruri, cluburi,extrem de populata in special seara, cu o priveliste de vis catre caldera.In Fira merita vizitata catedrala catolica (se pot face poze si filma inauntru), manastirea dominica care se afla langa, mitropolia ortodoxa (interzis fotografiatul). Aici este si muzeul preistoric Thira. Din Fira se poate cobori in port, pe jos, pe magarusi sau cu o telegondola (cable car). De acolo va puteti imbarca pe diverse barci pentru tururi private. In continuarea Firei, lipit se afla satul Firostefani, iar putin mai departe este Imerovigli, un sat cu multe hoteluri frumoase construite in terase cu vedere la vulcan. Aceste asezari merita batute cu piciorul atat ziua dar mai ales seara. In nord Oia (Ia) este mult mai putin spectaculoasa ca Fira, dar toata lumea se strange pentru a vedea apusul.Aici, in Oia, se fac faimoasele poze cu bisericile albe cu acoperis albastru. Din Oia se poate cobori pe trepte in port. Celelalte asezari turistice sunt Kamari si Perissa. In Perissa se afla un mic Water Park cu o piscina de adulti cu 3 topogane si una mica pentru copii cu 2 topogane.